Lördag 9 maj 2015

imageVaknade upp på en höbal i bushen iskall vid fem men lyckades somna om till sex när jag var tvungen att kissa. Gjorde sedan en kopp te och gick och kollade på en otrolig soluppgång med dimman över vattnet. Till frukost blev det också lyx med yoghurt, baked beans, ägg, tomat och toast (bacon och korv för de som ville det). Sedan red vi tillbaka mot AP vid halv åtta för att hinna med bussen till community.

Craigs stigbyglar hade på vägen dit varit för små och pga detta ville han byta häst. Jag fick istället för Olympic som jag precis blivit bekväm med, Carlie som kickat sig blodig precis innan och var livrädd. Det var på håret att jag vägrade och hoppade in i bilen istället men jag stålsatte mig och red Carlie hela vägen tillbaka. Förutom att hon var väldigt sugen på att komma hem och hela tiden ville trava så gick det väldigt bra vilket var skönt. Tillbaka på camp tog jag en snabb men ack så välbehövlig dusch innan jag slängde mig in i bussen till stan.

I stan gick vi runt och tittade, gick in på pick n pay och träffade massor av gatubarnen och kunde säga hejdå till dem igen vilket var kul men såklart sorgligt att lämna dem. Samma sak på barnhemmet, efter skratt och lek var det mycket hejdåkramar och vinkningar vilket var tråkigt.

Efter lunch var det oklart vad som skulle ske men tillslut blev det att fylla på vatten hos de stora lejonen vilket innebär att man bär 25-litersdunkar med vatten som man sedan lyfter över huvudet för att hälla genom stängslet. Med andra ord ett oerhört tungt arbete. Tur var att vi hade Craig som är ungefär som en björn i storlek och styrka som kunde hjälpa oss.

På eftermiddagen gick jag, Michelle och Elin en lejonpromenad med 8 gäster från Louisiana, USA som var väldigt lyckligt lottade för Alika började nämligen stalka Halftail, en zebra som brukar hänga vid de stora encloures för att gräset är grönare där och som där har blivit av med halva svanen, därav namnet. Alika var nära på att kunna hoppa på Halftail med då sparkade han med båda bakbenen rakt mot henne och träffade nosen så att hon började blöda näsblod. Nu ser hennes nästa jätterolig ut för den är helg bucklig men förhoppningsvis är inget brutet utan bara svullet. Senare försökte också Africa men han är en såpass kass jägare att han aldrig var riktigt nära.

Sedan har jag packat, ätit middag, nästan vunnit beer pong tournament med Maddie och nu är det hög tid att sova, jag är dödstrött efter dålig sömn igår. Om 36 timmar är jag i Stockholm och det känns både kul och tråkigt! Otroligt tråkigt när saker tar slut, att säga hejdå och lämna alla människor här på AP och alla barn och vuxna på drop in, barnhemmet, i skolan och på kliniken. Samtidigt ska det bli kul att se ett (förhoppningsvis) vårigt Stockholm, träffa alla igen och återgå till mitt vanliga liv… Vi får se hur det blir helt enkelt, hem måste jag ju åka! Ses i Stockholm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s