Torsdag 7 maj 2015

imageIdag har jag för allra sista gången varit på drop in center vilket känns jättetråkigt, man har verkligen lärt känna några barnen. Förhoppningsvis kommer jag träffa dem i stan på lördag dock när vi åker för att handla men vissa var nog sista gången jag såg idag…

Inledde dagen med en lion walk med ganska busiga Alika och Africa. Vi gick en bra bit förbi the bomas och var inte tillbaka förrän 8.10 vilket gjorde att jag fick kasta i mig mina ägg och mackor och sen springa via laundry för att hinna tvätta innan imorgon innan jag kunde hoppa in i bussen och köra mot stan. Idag var tydligen de flesta av de mindre barnen på kliniken för att duscha och tvätta sig (toppen att de kan göra det där) så det var bara två barn på drop in när vi kom. Vi gick som vanligt för att handla men denna gång hade vi bara $11 att spendera så vi köpte kyckling för $10 och lök för den sista dollarn. Eftersom det var min sista dag på drop in bestämde jag mig för att köpa kakor att ge till barnen (köpte 1 kg för $2 så nu har de kakor ett tag fram över!). Tomater finns i överflöd från trädgården så drop in har nu börjat sälja tomater vilket är ett toppenbra sätt att få in lite pengar! Ris/satsa har de i ett förråd så det blev lunch ändå för barnen.

Jag, Ida och Debra lagade mat medan Anna och Maddie gjorde skolarbete med Daniel och Ruth som var de enda barnen där. Efter att ha hackat och sköljt allt anslöt jag till mattestugan, vi övade på subtraktion vilket Daniel tycke var så roligt! Sedan gick vi över på alfabetet och hittade ord som började på varje bokstav. Daniel tyckte nog att det var lite klurigt med engelska alfabetet men vi tog oss igenom det. Sedan kom en nybadad Panashe så då gjorde vi lite matte innan han ville rita.

Vid ett åt vi lunch medan Rosie och Memory friterade kycklingen som inte riktigt var färdig. När vi var klara hjälpte vi till att servera lunchen och jag delade ut två kakor var till barnen. Vissa är dock sneaky och säger att de inte fått fast de har det. Wellington gick till och med till Tinashe och sa att han inte fick några kakor men jag synade hans lögn eftersom jag vet att han är sån och skämtade sen om att han måste bli bättre på att ljuga om han ska fortsätta med det.

Eftermiddagen var i vanlig ordning dedikerad till fotboll. Eftersom jag vet att Bailey är galen i FC Barcelona, följer varje match och kan alla spelare hade jag bestämt mig för att ge min Barcelonakeps till honom idag. Barcelona spelade mot Bayern München igår och vann med 3-0 så jag frågade Bailey vem som vann igår innan jag visade upp kepsen och satte den på hans huvud. När han förstod att det var en gåva blev han hur glad som helst och kramade mig hårt. Kepsen var sedan eftermiddagens stora snackis och det kändes som att kepan verkligen hade hamnat hos någon som älskar Barca till skillnad från mig som knappast bryr mig. En Barcakeps fattigare men väldigt mycket lyckligare är jag nu!

När jag kom tillbaka till AP fick jag veta att vi skulle ut på en game drive 16.30 så det vara bara att byta till jeans (ALLA mina kläder är i tvätten…) och hoppa in i bilen. Sedan körde vi iväg och såg impalas, wilderbeasts, giraffer och flera typer av antiloper medan Dan berättade om djuren för oss. När solen gick ner åkte vi till the horse shoe för snacks och dricka och häng i solnedgången. Vid 18.30 återvände vi för middag och ytterligare häng innan vi vid nio gick till vårt rum där vi har suttit och snackat fram tills nu – waay past bedtime i Zimbabwe! Så nu måste jag verkligen sova. Tjing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s