Måndag 4 maj 2015

Idag var vi en heldag på barnhemmet i Mkoba. Vi hade tagit med oss skolmaterial för att studera med barnen och ev hjälpa dem i sista minuten med läxor de haft över lovet som varit de senaste fyra veckorna.

Jag gjorde matte med några killar som är kanske 12 år och det var roligt att se deras nivå (som skiljer sig enormt från nivån på drop in center, av förklarliga skäl såklart). De bad mig lära dem hur man räknar ut arean av en rätvinklig triangel så det gjorde jag samt förklarade varför formeln såg ut som den gjorde. Till en början var det klurigt men tillslut förstod de och räknade areor för glatta livet. Det är alltid lika kul att se när polletten trillar ner för någon!

Vid ett åt både vi och de lunch i den gassande värmen (lyckades hitta lite skugga som tur var). Temperaturen här på dagarna har senaste veckan varit runt 27 så det är varmt på dagarna men kvällar, nätter och mornar är superkalla: mellan 10-13 grader… Så det är stora skiftningar så fort solen går ner!

På eftermiddagen gjorde vi trolleritrick, spelade fotboll och la pussel vilket barnen älskade och var väldigt duktiga på! Vid tre rullade vi tillbaka till AP och sen tog jag det mest bara lugnt innan middagen. Efter middag gick vi ner till Coffee shopen och jag lyxade till det med en belgisk våffla med kanel och socker vilket var minst sagt smarrigt! Sen var det bara att hoppa i säng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s