Söndag 3 maj 2015

Söndag är lejondag och på schemat för förmiddagen stod min värsta mardröm meat prep. Så efter förseningar som vanligt kom vi tillslut iväg upp till kylrummet där det väntade två koben och två hästben som skulle preppas för 2A’s (cubs) och breeding enclosure. I breeding enclosure försöker man skapa nya cubs men det går sådär pga att hanen som är den tänkta pappan är så aggressiv att han försöker döda de två honorna när de är i samma inhägnad… Planen är att inom kort byta ut hanen eftersom det inte kommer bli några cubs så länge Ashanti är där.

Preppen idag var inte i närheten av så blodig och obehaglig som sist men lukten dödar mig fullkomligt. Så jag var inte till särskilt mycket hjälp tyvärr (verkade dock inte göra så mycket, Nox – en av lion handlers gjorde det mesta alldeles själv). Men det var kul att se de större lejonen matas!

På eftermiddagen var det behaviour enrichment med SK’s (6 st tvååriga honor) i river enclosure. Vi gjorde två bollar av gräs och elefantbajs för dem att leka med och de var väldigt snabba med att ta sönder leksakerna som vi hängt i träden. Så man får väl säga att det var en framgångsrik BE, iallafall för min del som tidigare gjort det med lata lejon som inte ville leka.

På kvällen kom två nya, Zohar från Israel och Hilda från Island/Norge. Hängde i baren där jag läste/tittade på bilder medan Alex (som är en otrolig ”hobby”fotograf och numera är här för att fota åt AP, han var från början lejonvolontär) lånade min dator för att föra över bilder från minneskort till hårddisk. Vid nio var vi alla så trötta att vi gick och la oss. Och så var det bara en enda vecka kvar här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s