Fredag 1 maj 2015

image1 maj är liksom i Sverige helgdag här. Det betyder att community var off idag. Istället hängde jag med lejonen på en long lion walk, något man precis har börjat med med dessa lejonungar för att de ska bli mer och mer naturvana och få chansen att se prey och kunna stalka. 6.25 möttes vi för att ge oss ut i parken med Arusha och Amani (som hade blivit matade dagen innan och därför var jättetjocka och lata). Vi gick i ca 1,5 h innan vi skulle stanna för att äta frukost på några klippor. Under hela vägen var lejonen otroligt långsamma, de ville hellre ligga ner och vila sig än leta efter impalor eller gå. Men så fort vi stannade för att invänta bilen som skulle komma med vår frukost fick lejonen full fart och satte av tillbaka mot camp och sin inhängnad. Därmed var såklart lion handlers tvungna att följa efter. Och där stod vi på en stenhäll någonstans i Antelope Park och väntade på att de skulle komma tillbaka. Men icke. Efter 20 minuter körde en bil förbi och ytterligare fem minuter senare kom han tillbaka för att plocka upp oss och köra oss tillbaka till lejonen som hade hunnit springa en bra bit på 25 minuter. Senare fick vi förklarat att detta troligen berodde dels på nervositet från zebrahändelsen dagen innan, dels på att lejon är territoriala och när de nu befann sig på okänd mark blev de ännu mer nervösa och tog sin chans att återvända till trygg mark.

När vi väl hittade dem igen fortsatte vi gå i kanske 30 min till innan vi kom till en liten å och några stora stenar där vi kunde sätta oss med vår frukost som Jealous kom med. Efter frukost i solen i ca en timme fortsatte vi promenaden, nu åt ett annat håll men lejonen var slut och bestämde sig efter 45 min att slå läger i skuggan under ett träd, vilket var ganska lägligt eftersom det visade sig vara en väldigt varm dag. Så den sista 1-1,5 h spenderade vi solandes och snackandes på klippor. Inte helt dumt.

Klockan 12 drog en nationell polocrosse-turnering igång här på Antelope Park med lag från hela Zimbabwe men även från Sydafrika och Zambia. Så när vi kom tillbaka från lion walk traskade vi upp till polofälten för att spana på några av de bästa, bl a Ted och Jonathan från AP. Det var roligt att äntligen få se lite proffs i denna mycket hetsiga och ganska aggressiva sport. Med paus för lunch kl 13 spenderade vi sen resten av eftermiddagen tittades på turneringen. Michelle, Sam och Elin var med som amatörer i B-divisionen så vi hejade såklart på dem. Tror faktiskt att Sams lag tillslut vann den delen av turneringen vilket ju är väldigt bra gjort!

På middagen var det som vanligt på fredagar gästernas buffé vilket inte innebär så mycket för mig som veg men de andra får BBQ (har fått fisk här en enda gång under 3 veckor…). Därefter gjorde vi inte mycket, hängde lite i baren och åt dessert innan vi gick och la oss. Och det var det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s